Lämna en kommentar

Stockholms Internationella Seriefestival 2015: Fadi Abou Hassan [PAL/SYR/NOR]

Serieteket presenterar gäster på SIS15: Som tidigare aviserats är ”Bilden och yttrandefriheten” ett undertema till årets seriefestival. Vi har redan skrivit om att fristadtecknaren Arifur Rahman kommer att framträda hos oss den 9 maj. Nu presenterar vi hans kollega Fadi Abou Hassan från Palestina.

Fadi Abou Hassan

Fadi Abou Hassan

Fadi Abou Hassan, flitigt publicerad och prisbelönt palestinsk tecknare, levde som flykting i Syrien fram till revolten 2011. Han är känd för sina teckningar om vardagslivet och politiska händelser i Syrien och Mellanöstern i allmänhet. Hans verk koncentreras kring mänskliga rättigheter, kvinnors rättigheter och det politiska våldet i Syrien. Han är mycket kritisk till den politiska eliten i Syrien, något som ledde till att han var tvungen att fly landet. Liksom Arifur Rahman blev Hassan av ICORN (International Cities of Refuge Network) utsedd till fristadtecknare (2014) och fick en fristad i Norge, där han fortfarande lever i exil. I år medverkade han bland annat i utställningen Hurra för yttrandefriheten! på Arbetets museum i Norrköping, samt i Serietekets miniutställning Efter Charlie Hebdo i januari/februari.

Lördagen den 9 maj klockan 15.30 deltar Fadi Abou Hassan  i ett samtal om sitt konstnärskap och den konstnärliga friheten tillsammans med kollegan Arifur Rahman från Bangladesh. Journalisten Kerstin Brunnberg modererar samtalet, som huserar i Ekoteket (Kulturhuset Stadsteatern våning 2).

Samtalet är inte enbart en officiell del av Stockholms Internationella Seriefestival utan även en del av Kulturhuset Stadsteaterns programserie Lyssna! med underrubriken Frihetens karikatyr.

Läs mer om evenemanget här

 

Presenteras i samarbete med Fristäder för författare och kulturpersonligheter. Stort tack till Åsa Steinsvik.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: