Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 20

Serieteket presenterar, varje dag fram till jul, lästips ur biblioteksbeståndet och bortom. Varje dag en ny rekommendation.

Ingen jul utan Walking Dead, som vi brukar säga.
Låt oss nu ösa lite kärlek över denna fantastiska serie och då menar jag förstås den tecknade förlagan, även om det måste erkännas att tv-adaptionen tagit sig till det bättre på senaste tiden.

IMG_20151221_112647661

En karaktär jag specifikt vill ge utrymme är givetvis Michonne, som gör sin entré i Walking dead #19, eller volym 4 (Köttets lustar) av den svenska utgåvan.  Michonne, med sina kedjade och stympade zombier (vilka vi senare får lära oss är hennes pojkvän och dennes bäste vän) och sin katana som hon så vackert hugger av otaliga odödas huvuden med.
Michonne är utan tvekan en av de starkaste karaktärerna i såväl tecknad serie som tv-serie, även om man i tv-serien försökt göra henne mjukare, med hjälp av tillbakablickar till innan zombieutbrottet.

Hennes vedergällning på Guvernören efter att denne torterat och våldfört sig på henne (vilket inte är med i tv-serien, där Guvernören framstår mer som en lätt bortklemad yngling med självhävdelsebehov) är fortfarande en av de starkaste och obehagligaste seriesidor jag läst. Han får dock vad han förtjänar, det vill jag lova.

Du hittar Walking Dead vol. 4: Köttets lustar på Serietekets hylla för Skräck.

IMG_20151221_112652644

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: