Lämna en kommentar

Stockholms internationella seriefestival 2014: Pär Thörn

Serieteket presenterar gästerna på SIS14: Pär Thörn är… ja, vad är han inte? En av de mest framträdande författarna i sin generation. Ljudkonstnär, musiker och performanceartist, avantgardistisk poet och absurdistisk prosaist. Berlinboende utlandssvensk. Han debuterade 2002 med Kändisar som jag har delat ut post till och har sedan dess vidgat den svenska litteraturens referensaramar med verk som den minimalistiska diktboken Alla platser där du inte läser detta, eller sin alfabetiska version av Strindbergs Röda Rummet.

Nu är han även serieskapare. I höstas gav Apart Förlag ut Ordningen upprätthålls alltid, en samling korta deckarnoveller i serieform, illustrerade av ett tjugotal av Sveriges mest namnkunniga serietecknare. Några av dessa har även publicerats i tidningen Agent X9.

Pär Thörn. Foto: Hans Thörn

Pär Thörn. Foto: Hans Thörn

Söndagen den 18 maj klockan 13.00 framträder Pär Thörn på scenen i Studion (Kulturhuset Stadsteatern våning 0). Med sig på scen har han serieskaparen Lars Krantz (Dödvatten, Den svarta jorden), en av de många illustratörerna till Ordningen upprätthålls alltid. Den boken kommer de att fördjupa sig i, liksom sitt gemensamma kommande bokprojekt Äganderätten måste ständigt omförhandlas, en historia där läsaren får följa en SS-dolk från trettiotalets Berlin till tvåtusentalets Borås.

Pär Thörn kommer även att medverka på Det grymma svärdets släppfest på lördagkvällen. Se listan över satellitevenemang.

Inbjuden i samarbete med Apart Förlag.

Pär Thörn som zombie, porträtt av Jimmy Wallin.

Pär Thörn som zombie, porträtt av Jimmy Wallin.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: