Lämna en kommentar

SIS19 gästpresentation: Polsk delegation

Serieteket presenterar gäster och programpunkter på Stockholms Internationella Seriefestival 2019! 

Vårt samarbete med Polska Institutet och utbyte med den polska seriescenen har pågått i flera år nu. I år har vi ett smärre smörgåsbord av polska deltagare.

Hubert Czajkowski är tecknare till medeltidsserien Lux in Tenebris, författad av Sławomir Zajączkowski. Han har också tecknat det spännande albumet Noc świętego Bartłomieja (”Bartolomeinatten”), om massakern på protestanter i 1500-talets Frankrike. Hubert Czajkowski är också en eftersökt bokillustratör. Bland annat har han tecknat omslagen till den populäre författaren Jacek Komudas böcker.

Krzysztof Wyrzykowski och Slawomir Zajaczkowski är en kreativ duo som i Polen är känd för serier om motståndskampen under andra världskriget, som Wilcze Tropy (”Vargspår”), W imieniu Polski Walczącej (”I det kämpande Polens namn”), och Łupaszka. Nyligen kom ett nytt album från denna kreativa duo: Pochód zimowy 1918–1920 (”Vintermarschen 1918–20”). För alla fans av serier såväl som av historia.  

Även Wojciech Cichon är en serieskapare som är djupt intresserad av historia. Han har tecknat albumen Brama czasu 1939 (”Tidsporten 1939”), Skarb Krzywoustego (”Kung Snedmuns skatt”), Kmieć Grzegorz (”Bonden Grzegorz”) och Szkarłatne Berety w akcji (”Röda baskrarna i aktion”). Dessutom album som berättar om den lilla staden Mińsk Mazowieckis historia: Marzenie Królowej Bony (”Drottning Bonas dröm”) och Mińsk Mazowiecki 1920.

 

Presentationen av våra polska gäster sker på lördagen klockan 15.30–16.25 på Lilla scenen i Vita Havet på Konstfack.

Polska institutet och deras gäster har bord nummer 166 och 167 på marknaden small press expo i Vita Havet hela helgen.

Presenteras i samarbete med Polska institutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: