Lämna en kommentar

SIS19 gästpresentation: Mimi Pond & Wayne White [USA]

Serieteket fortsätter att presentera gäster och programpunkter på Stockholms Internationella Seriefestival 2019! Idag ett fantastiskt konstnärspar från LA med stadig förankring i både populär- och finkultur.

MIMI POND

Vi är överlyckliga över att i år få presentera den Los Angelesbaserade serietecknaren och författaren och allkonstnären Mimi Pond. Mest känd kanske hon är för att ha författat Simpsons Roasting on an Open Fire, det första fullängdsavsnittet av den tecknade tv-serien The Simpsons som sändes 1989. Hon har även skrivit för tv-serierna Designing Women och barnprogrammet Pee-wee’s Playhouse. Idag är hon framför allt aktiv som serietecknare och illustratör. De båda serieromanerna Over Easy (2014) och The Customer Is Always Wrong (2017) är båda löst baserade på Ponds eget liv och utgivna av kanadensiska Drawn & Quarterly. Båda har blivit hyllade av kritikerkåren. Hon står även bakom illustrerade humorböcker som Shoes Never Lie (1985) och Splitting Hairs (1998).

Over Easy av Mimi Pond

WAYNE WHITE

Mimi Ponds äkta make Wayne White gör inte främst serier, men har sysslat med skämtteckning och illustration i tidningar som The East Village Eye, Raw, The New York Times och The Village Voice. Han är även en sann allkonstnär – bildkonstnär, art director dockspelare, scenograf och animator. Han har vunnit tre Emmys för scenografin till tv-serien Pee-wee’s Playhouse i slutet av 80-talet. Han har även varit producent och scenograf för tv-program som Shining Time Station, Riders in the Sky, The Weird Al Show och Beakman’s World.

 

Mimi Pond och Wayne White deltar i ett scensamtal tillsammans med Sara Teleman i Svarta Havet på Konstfack, lördagen 6 april klockan 14.30. Pond kommer att sälja och signera sina böcker efter samtalet.

Efter samtalet visar vi dokumentärfilmen om Wayne Whites liv – Beauty is Embarrassing! i regi av Neil Berkeley. Filmvisningen sker på engelska och är gratis – först till kvarn gäller.

Beauty is Embarrassing! The Wayne White Story

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: