Lämna en kommentar

SIS19 gästpresentation: Kent Allin [CAN]

Serieteket presenterar gäster och programpunkter på Stockholms Internationella Seriefestival 2019! Turen har nu kommit till läraren och seriexperten Kent Allin från Kanada!

Kent Allin är gymnasielärare i Ontario, Kanada. För tio år sedan började han att använda tecknade serier i undervisningen. Sin passion för serier och litteratur har han kombinerat med ett varmt intresse för ursprungsbefolkningsfrågor. Som del av vårt undertema ”Akademiskt om serier” håller han ett föredrag om hur serier med inriktning på ursprungsbefolkning kan användas för att utforska och främja kulturell medvetenhet. Om hur böcker som skapats av författare och illustratörer som identifierar sig som ursprungsbefolkning, och som berättar sina egna berättelser, kan förmedla kunskap om sin kultur. Centrala aspekter av kulturell medvetenhet som symboler, hjältar, ritualer och berättelser finns i dessa böcker och kan användas som ett verktyg för att främja den kulturella medvetenheten.

Missa inte föredraget “Exploring Cultural Awareness Through Indigenous Comic Books and Graphic Novels” som hålls i olika versioner på Kanadas ambassad (fredag 5 april) och under festivalhelgen på Konstfack (lördag 6 april).

Presenteras i samarbete med Kanadas ambassad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: