Lämna en kommentar

Festivalbilden är här!

Nu är den här! Vi presenterar den officiella bilden till Stockholms Internationella Seriefestival 2019, gemensamt tecknad av fantastiska Catherine Anyango Grünewald och Bitte Andersson!

Under tjugo års tid har epicentrum för Stockholms Internationella Seriefestival alltid varit Kulturhuset på Sergels Torg. Men då Kulturhuset Stadsteatern för tillfället håller stängt p.g.a. underhållsarbete är det med största glädje vi kan meddela att vi nu har inlett ett samarbete med landets största konstnärliga högskola Konstfack, och kommer att husera i Konstfacks lokaler på Telefonplan. Årets tema är ”möten” – möten mellan institutioner, mellan konstarter och genrer, mellan nationer och generationer, mellan professionella serieskapare och amatörer och serieläsare. En myllrande mötesplats för alla serieälskare. Temat gestaltas kongenialt i årets festivalbild och i det konstnärliga mötet mellan de olika stilarna tillhörande Catherine Anyango Grünewald (Mörkrets hjärta) och Bitte Andersson (I slutet av regnbågen).

Catherine Anyango Grünewald & Bitte Andersson

Gamla besökare kommer att känna igen sig – marknaden Small Press Expo [SPX] är fortfarande festivalens hjärta där förlag, tecknare, fanzinister, skolor, föreningar och butiker säljer och visar upp det bästa som seriekonsten förmår. På vår programscen presenterar vi internationella gäster och aktuell svensk utgivning. Utställningar visas både på Konstfack och på Stockholms Stadsbibliotek. Unga Seriefestivalen håller i aktiviteter för de yngre. Vår digra gästlista inkluderar bland annat kreatörer från Sverige, Mallorca (tack vare ett utbyte med festivalen Còmic Nostrum), USA, Polen, Tjeckien och Tyskland. Årets hedersgäst är favoriten Jillian Tamaki [Kanada], högaktuell på svenska med serieromanen Skim.

Tecknare – ni känner väl till vår tradition att teckna ”fanart” av den officiella festivalbilden? Teckna din igen version av bilden och lägg upp den i gruppen Stockholms Internationella Seriefestival 2019 på Facebook. Eller lägg upp den på Instagram och tagga #seriefestivalen eller #sis19 och atta @serieteket.

Fler presentationer av årets gäster och programpunkter kommer fortlöpande att läggas upp här.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: