Lämna en kommentar

Serieteket presenterar: Isabelle Arsenault 26/9

Den kanadensiska illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault (Jane, räven och jag) är aktuell med två nya böcker på svenska. Onsdagen den 26 september framträder hon på Kulturbiblioteket i ett samtal med Per Israelson.

Isabelle Arsenault (född 1978) är illustratör och grafisk formgivare baserad i Montréal. I Sverige är hon framför allt känd för den mångfaldigt prisbelönta serieromanen Jane, räven och jag (2012, på svenska 2016), en hjärtkramande historia om utanförskap och gemenskap, med manus av Fanny Britt. I hemlandet har flera av Arsenaults bilderböcker och illustrerade böcker rönt stor uppmärksamhet, prisnominerats och belönats – däribland Le Coeur de Monsieur Gauguin (2004, med text av Marie-Danielle Croteau, 2004), Virginia Wolf (2011, text av Kyo Maclear) och Migrant (2011, text av Maxine Trottier). Arsenaults eleganta teckningsstil har en osviklig förmåga att förmedla starka känslor – till såväl den yngre som den vuxna publiken.

Isabelle Arsenault

Under hösten 2018 kommer ytterligare två av hennes böcker ut på svenska; barnbilderboken Colettes fågel från Bokförlaget Opal och Louis och demonerna (text av Fanny Britt) från Sanatorium – den sistnämnda en seriebok i samma anda som Jane, räven och jag.

Den 26 september klockan 17.00 medverkar Isabelle Arsenault i ett publikt samtal tillsammans med Per Israelson, litteraturvetare och kritiker känd från Svenska Dagbladet. Samtalet sker i Serietekets regi och äger rum i Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2. Samtalet hålls på engelska. 

NÄR? Onsdagen den 26 september kl. 17.00–ca 18.00
VAR? Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2
Fri entré!

Efter samtalet arrangeras en releasefest på Söderbokhandeln klockan 19.00. (En kort stund av bokförsäljning och signering sker även i Kulturbiblioteket direkt efter framträdandet.)

I samarbete med Sanatorium Förlag och Bokförlaget Opal samt Kanadas ambassad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: