Lämna en kommentar

Humorn som vapen: bilder av Bengt Elmén 28/1-15/2

Se Bengt Elméns målade satirbilder på Serieteket mellan den 28 januari och 25 februari 2018. Sveriges första utställning av konst gjord med personlig assistans.

Vernissage söndagen den 28/1 kl.13.30. Öppningstalare Bengt Westerberg.
Efter öppningstalet följer ett samtal mellan Bengt och Bengt.

”Mönsterkrymplingen” av Bengt Elmén

Samhällsklimatet har på sistone hårdnat alltmer, till exempel för oss funkisar. Det blir allt svårare att få personlig assistans. Många får sin assistans borttagen eller reducerad. Vi märker av åtstramning även på andra områden. Det är viktigt att beskriva och illustrera den här samhällsutvecklingen. Jag har valt att göra det bland annat i bilder. Med hjälp av kunniga personliga assistenter gör jag satir av det politiska dagsläget.

Bengt Elmén är socionom, författare och mentor. Han var med om att sjösätta det s.k. STIL-projektet som banade väg för assistansreformen 1994 och är en förgrundsgestalt inom Independent Living-rörelsen i Sverige. Idag arbetar han med utbildning, och är författare till boken Assistans med glans. Hans filmer går att ta del av på www.cp-assistenten.se.
I utställningen får vi ta del av hans målade satirbilder. Några av dessa har ställts ut tidigare och även publicerats i Ola Forssblads fanzin Home Made Comics nr 17.

Bengt Elméns webbplats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: