1 kommentar

Respekt för Lilla Fridolf? 26/11

Respekt för Lilla Fridolf? (och hans tecknare Torsten Bjarre)

Ett bortglömt mästerverk? Unken könsrollshumor från svunna tider? Eller båda? Göran Everdahl och Johan Andreasson berättar om en både älskad och avskydd serie, ett spännande tidsdokument – och inte minst om tecknaren Torsten Bjarres pionjärgärning!

fridolf_cover_front.indd

Lilla Fridolf brukar väl allmänhet inte nämnas i samma andetag som de största seriekonstverken, men journalisten Göran Everdahl och serieskaparen Johan Andreasson fann så många intressanta kvalitéer särskilt i de tidiga julalbumen – inte minst de spänstiga teckningarna av Torsten Bjarre – att de bestämde sig för att ge ut en samlingsbok på eget förlag. Samtliga album från åren 1958–1970 samlas nu i en inbunden lyxutgåva som i allra högsta grad visar respekt för Lilla Fridolf!

Everdahl och Andreasson berättar om Lilla Fridolf som populärkulturellt fenomen och Torsten Bjarres konstnärliga gärning. Samtalsledare är Serietekets Ola Hellsten. Bokförsäljning på plats.

VAR? Serieteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2, Sergels Torg, Stockholm
NÄR? Söndag 26 november kl. 14–15

Fri entré

I samarbete med Olsson Förlag.

GÖRAN EVERDAHL är journalist, författare, filmkritiker, mediepersonlighet, På spåret-vinnare och inte minst seriekännare.
JOHAN ANDREASSON har bland annat titlarna serietecknare, barnbokstecknare, översättare, textare, och serieredaktör på sitt CV.
Tillsammans har de båda nyligen startat Olsson Förlag, med målsättningen att ge ut svåråtkomlig och konstnärligt värdefull populärkultur.

En kommentar på “Respekt för Lilla Fridolf? 26/11

  1. […] -Rune Moberg & Torsten Bjarre: Lilla Fridolf – alla årsalbum 1958–1970 [Klassiker] Johan Andreasson och Göran Everdahl har i denna lyxutgåva samlat tretton års julalbum med Lilla Fridolf från den period då serien ännu var nyskapande och intressant på många sätt. Extramaterial är mängder av faktaspäckade artiklar. Missa inte evenemanget Respekt för Lilla Fridolf? på Serieteket nu på söndag. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: