Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 20

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd! Bakom dagens lucka hittar vi några välkända figurer i moderniserad kostym.

I Belgien har man under många år gett ut specialutgåvor med trotjänaren Spirou, som inte ingår i den vanliga kontinuiteten (om man nu kan tala om en sådan efter seriens nästan åttio år långa existens och otaliga tecknar- och författarbyten). Cobolt Förlag har gett ut tre av dessa på svenska, där Émile Bravo, Yann och Oliver Schwartz skildrar Spirou som en ung man under åren kring andra världskriget.

nicke

Det fjärde albumet kom i år. Nicke gifter sig är tecknat och skrivet av Benoît Feroumont, som uppdaterar serien och figurgalleriet till nutid, och det med den äran. Spirou får en ny kollega då Nicke är kär och planerar för bröllop. Vi får träffa Spirous mamma och en massa andra kvinnor (något som inte alltid varit en självklarhet i Spirou-serien). Och i centrum av berättelsen finns ett mystiskt halsband.

Rekommenderas den som önskar sig ett fartfyllt och roligt äventyr.

Elisabet Andersson

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Vill du läsa böcker vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om de finns på biblioteket.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: