Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 17

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd! Bakom dagens lucka kombinerad bok och film.

seths-dominion
Förra året visade vi Luc Chamberlands film på Serietekets filmklubb i samarbete med National Film Board of Canada och Kanadas ambassad i Stockholm. I november släpptes filmen på dvd, men då det är Seth som är inblandad blev det givetvis inte en vanlig plastförpackning den kom i. Istället en tjusigt formgiven bok med två ryggar som är ett ypperligt komplement till filmen. Detta bör få pris nästa år för snyggaste bokdesign! Den ena bjuder på mängder av fotografier ur serieskaparens liv (kan innehålla spår av Serieteketanställda) och den andra är en fin samling med serier och illustrationer av Seth. Precis som Chamberlands verk är detta en oerhört snygg introduktion till en av de stilsäkraste och mest produktiva (i en mängd olika fält dessutom) personer serievärlden skådat. Utöver detta har Chamberland i sin film mycket förtjänstfullt animerat ett urval av Seths serier. På dvd:n finns också ett par som inte fick plats i sin helhet i dokumentären. Dessutom ett intressant föredrag Seth höll på Drawn & Quarterlys butik i samband med att mästerverket George Sprott släpptes 2009. En given julklapp till de som uppskattar stor seriekonst.
 Anders Lundgren

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Vill du läsa böcker vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om de finns på biblioteket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: