Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 14

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd! I den fjortonde luckan hittar vi en ljuv mix av humor, lust, dagdrömmar och popstjärnor.

gina-wynbrandt-someone-please

Gina Wynbrandt, amerikansk serieskapare och konstnär bosatt i Chicago, har i år släppt serien och debutboken Someone Please Have Sex With Me. Här skildras kärleken till tonårsidoler, kändiskultur, internet och smink med en lustfylld, kroppspositiv och befriande humor där blicken aldrig ligger på ett kvinnligt objekt utan på de manliga popstjärnorna som Gina fantiserar om. Wynbrandt vänder på föreställningen om att kvinnor kan ha sex när, var och hur mycket de vill, utan att detta på något vis fråntar huvudkaraktären hennes agens. Istället ligger humorn i desperationen, kåtheten och dagdrömmeriet som seriens Gina ägnar sig åt.

wynbrandt-boys       ur Someone Please Have Sex With Me.

Serien går i rosa, lila och blått, och är alldeles för smart (och snygg) för att missa. Väl värd en lucka i julkalendern. Och kanske roligast 2016!

Elin Jansson

 

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Vill du läsa böcker vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om de finns på biblioteket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: