Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 10

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd! Den tionde tipsluckan innehåller en serietidning och bilaga till senaste numret av Galago: Nej! #1 av Mats Jonsson.

nej-mats-jonsson-omslag

Mats Jonsson har med Nej! #1 gjort verklighet av tanken om en tidning i stil med flera nordamerikanska alternativtecknares egna serietidningar (i stor utsträckning med självbiografiskt innehåll) som Dirty Plotte av Julie Doucet, Peepshow av Joe MattHate av Peter Bagge och Yummy Fur av Chester Brown.

galagoredax-ur-nej                                    Galagovardag skildrad i Nej! #1

Tidningen består av nytt material och håller samma höga nivå som Mats tidigare serieromaner och fanzine. Serien ”Åtta timmar är inte hela dan” tar vid efter Mats Kamp och även här finns ett politiskt perspektiv invävt och flera parallella berättelser som sammanstrålar: vardag på Galagoredaktionen, Victorias arbete som lärare (och allt det innebär), Ellens skoldag, och diverse vardagliga bestyr och tankar. Därtill får man lite annat smått med en ledare, ett par spalter och en pristävling, bland annat. ”Åtta timmar är inte hela dan” är också ett smakprov inför kommande serieromanen Nya Norrland, som släpps i augusti 2017. Den ser vi fram emot!

galago-omslag

Bonustips: Julnumret av Galago är riktigt snyggt med ny formgivning och serier och skämtteckningar av bland andra Thomas Olsson, Lisa Wool-Rim Sjöblom, Lars Sjunnesson, Ellen Greider, Nanna Johansson, Ester Eriksson och Lisa Ewald
(varav flera släpper seriealbum nästa år).

Elin Jansson

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Nej! #1 följde med som bilaga till prenumeranter (och gissningsvis även till samtliga prenumererande bibliotek), men kan köpas separat på bokhandel och nätbokhandlar. Vill du läsa andra böcker vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om den finns på biblioteket.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: