Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 7

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd! Bakom dagens lucka en verklig klassiker.

corto_beyond_windy_isles_prFörra året påbörjade amerikanska förlaget IDWs underetikett Euro Comics sin återutgivning av Hugo Pratts berättelser om den rastlöse sjömannen och äventyraren Corto Maltese. Figuren var Kristiina Kolehmainens favorit. Hittills har fyra av de tolv albumen släppts, det som visas ovan förärades med ett fint pris under hösten: The 2016 Harvey Award for Best American Edition of Foreign Material. Vi kan inte annat än hålla med juryn, det är en kulturgärning att publicera dessa album i stort format och snyggt formgivna album. När Serieteket öppnar på nytt i vår kommer vi ha dessa utgåvor tillgängliga för de lyckliga personer som ännu ej upptäckt Corto eller den som känner att det är dags för en omläsning.

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Vill du läsa böckerna vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om den finns på biblioteket.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: