Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 4

Varje dag fram till jul presenterar Serieteket nya lästips ur det gångna årets serieskörd!

Roller girl av Victoria Jamieson kom egentligen ut förra året, men i år översattes den äntligen till svenska som en del i Rabén&Sjögrens rollergirlbarnseriesatsning.

Serieboken handlar om Astrid, som är tolv år. Hon har alltid gjort allt med sin bästis Nicole, men under en sommar introduceras Astrid till roller derby och går med i den lokala roller derby-ligan. Så medan Nicole väljer att åka på dansläger, lär sig Astrid åka rullskridskor och de båda vännerna börjar glida ifrån varandra.

Det blir den tuffaste sommaren i Astrids liv men garanterat också den bästa. Hon blir ordentligt biten av roller derby och dess kultur, hon lär sig mycket om sig själv och växer som person.

Roller girl är skriven av Victoria Jamieson som under derbynamnet Winnie the Pow spelar i Rose City Rollers, i Portland, Oregon.
Det här är en underbar seriebok för alla åldrar om hur roller derby kan fungera frigörande och stärkande för dem som börjar utöva sporten. Många är berättelserna från främst kvinnor som fått ökat självförtroende och och utvecklats till starkare individer genom roller derby och detta skildrar Victoria Jamieson med otrolig skärpa och exakthet i serieform.

Roller derby är ju en intensivt växande sport även här i Sverige och det finns många ligor i Sverige.
Stockholm har två ligor, så känner du dig nyfiken efter att ha läst den här serieboken bör du leta upp The Royal Swedish Roller Derby och Stockholm Roller Derby.

 

Linda Gustafsson

OBS! Serieteket har stängt för ombyggnad fram till början av mars! Vill du läsa böckerna vi tipsar om men inte vänta tills vi öppnar igen? Sök efter dem i en bokhandel, på förlaget, eller kolla om den finns på biblioteket.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: