1 kommentar

Nu kör vi! Stockholms Internationella Seriefestival 2016 (7–8 maj)

Nedräkningen har börjat! Stockholms Internationella Seriefestival 2016 närmar sig med stormsteg. Och idag avslöjar vi flera av våra fantastiska gäster!

Festivalen äger rum den 7–8 maj i Stockholm, med diverse förarrangemang under hela veckan. Huvudarena är som vanligt Kulturhuset Stadsteatern mitt i City, men flera programpunkter sker även i andra delar av staden. Vi bjuder på seriemarknad (small press expo), scenprogram med inbjudna gäster, utställningar, filmvisningar och mycket mer. Vi har gästande serieskapare från tre världsdelar och arrangerar återigen ”Unga seriefestivalen” för de yngre.

Officiella festivalbilden av Kim W. Andersson.

Officiella festivalbilden av Kim W. Andersson

Årets tema är ”realism och science fiction”, ett spektrum som rymmer mycket, men som ändå säger en del om vilka strömningar som rör sig inom den svenska seriekulturen just nu, kongenialt fångat i den officiella festivalbilden tecknad av Kim W. Andersson.

Ett axplock av årets gäster:

Jeff Lemire (Kanada, skapare av realistiska verk som Essex County, drömspel som Underwater Welder, SF såsom Sweet Tooth och Trillium, samt superhjälteserier som Animal Man och Justice League) [hedersgäst]

Rutu Modan (Israelisk serieskapare med internationell karriär, senast aktuell med serieromanen The Property, snart på svenska) [hedersgäst]

Christopher Golden (USA, skräck- och fantasyförfattare som även skrivit skräckserier såsom Baltimore med Mike Mignola, samt serieversionen av våldsamma TV-dramat Sons of Anarchy, på svenska från Ades Media)

Jessica Abel (USA, känd bland annat för rosade serieromanen La Perdida, men även för sina böcker och kurser om serieskapande)

Matt Madden (USA, känd bland annat för serieromanen Black Candy, men även för sina böcker om serieskapande, bland annat med hustrun Jessica Abel)

Kim W. Andersson (Sverige, skapare av skräckserierna Love Hurts och Alena, den sistnämnda som just blivit film. USA-aktuell med både Alena och nya skapelsen Astrid – avbildad på den officiella festivalbilden – på förlaget Dark Horse.)

Och detta är som sagt bara ett axplock. Fler gäster kommer att avslöjas och utförligare gästpresentationer kommer kontinuerligt att publiceras här.

Häng med!

En kommentar på “Nu kör vi! Stockholms Internationella Seriefestival 2016 (7–8 maj)

  1. […] tänker jag äntligen besöka Stockholms internationella seriefestival som går av stapeln 7-8 maj på Kulturhuset i kungliga huvudstaden. Temat för festivalen är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: