Lämna en kommentar

Serietekets filmklubb presenterar: The Lone Ranger

lone-ranger-and-tonto-19562016 är det tio år sedan Serieteket startade sina filmvisningar och 20 år sedan Serieteket som institution såg dagens ljus. Vi inleder jubileumsåret med en film som fyller 60 i år.

The Lone Ranger är en figur som aldrig riktigt försvunnit ur allmänhetens medvetande sedan han introducerades via en radioshow 1933. John Reid, som han heter i det civila, har kontinuerligt figurerat i otalet böcker, på tv och film samt i serietidningar. Numer ägs licensen av Dynamite Entertainment som släppte senaste serien The Lone Ranger Vindicated (av Justin Grey och Ray Villegas) förra året. Passa på att låna och läs den i helgen! Finns på nyhetshyllan från och med idag.
Lone Ranger VindicatedI kvällens film spelas hjälten av Clayton Moore och hans vän Tonto av Jay Silverheels. Tillsammans undersöker de händelser som indikerar att någon försöker skapa konflikt mellan de lokala stammarna och nybyggarna i området runt platsen kallad Spirit Mountain.

Vi har även grävt fram den första tecknade filmen med The Lone Ranger, en svartvit stum liten pärla från slutet av 1930-talet av animatören Roy Meredith.

Hi-Yo Silver!

Biljetter

Filmvisningen är gratis. Du kan hämta biljett i Serietekets disk (på våning 2 i Kulturhuset Stadsteatern) från och med tisdag 16/2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: