Lämna en kommentar

Tecknade toner med Aurora Walderhaug 13/2

Den populära programserien Tecknade toner fortsätter. Under vintern och våren interagerar serietecknare med musiker inbjudna av Klubb Spontan och tecknar till deras musik – live i biblioteket och projicerat i storformat. Lördagen den 13 februari har du chansen att se Aurora Walderhaug framträda i ett improviserat möte mellan bildkonst och musik.

Aurora Walderhaug har tecknat Liemannen nästan hela sitt liv och har publicerat serier med figuren sedan 2006. De har getts ut såväl på eget förlag som av Epix och figurerat i tidningarna Utopi och Nemi. I höstas publicerades den första engelskspråkiga samlingen, med den passande titeln Mortis Comoedia, av Cheshire Cat Books.

Aurora Walderhaug

I serierna möter vi Döden i situationer präglade av Auroras känsla för ordlekar och utsökt morbid humor. Teckningsstilen ligger nära Fantomen (från guldåldern på 80-talet) men uppvisar också inspiration från de mer lugubra kopparsticksmästarna.

För musiken står Klubb Spontan. Den löst sammansatta gruppen firar under 2016 fem år genom nya, spännande musikaliska möten. Just denna lördag så möter vi en av klubbens grundare, slagverkaren Sasha Marko, den firade cellisten Emma Augustsson med en musik som associerar fritt genom hörsägen och racketsport.

NÄR? Lördag 13 februari kl.15.30–16.30
VAR? Serieteket/Bibliotek Film & Musik, Kulturhuset Stadsteatern våning 2
Fri entré

Mer om Aurora Walderhaug
Mer om Klubb Spontan

Programserien Tecknade Toner presenteras i ett samarbete mellan Serieteket och Bibliotek Film & Musik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: