Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: Lucka 6

Serieteket presenterar, varje dag fram till jul, lästips ur biblioteksbeståndet och bortom. Varje dag en ny rekommendation.

Tonci Zonjic är en av de bästa tecknare som trätt fram de senaste åren och det är mycket hans förtjänst att den redan i grunden svårartat coola figuren The Lobster nått sådana höjder. Mike Mignolas hyllning till 30-talets pulphjältar som The Spider har illustrerats av Zonjic i miniserier som The Burning Hand och årets Get the Lobster! I sistnämnda serie får pulpdiggaren verkligen extra allt: radiostyrda brottare i olika storlekar, galna vetenskapsmän, nazister i zeppelinare samt givetvis mängder av skottlossning och hårda repliker som endast Lobster Johnson, som han heter i folkmun, kan avfyra. Albumet finns att låna på Serieteket.

Lobster-Johnson-Get-the-Lobster-Volume-4-Trade-Cover
Så här inför jul vill jag även slå ett slag för tidningen Lobster Johnson: A Chain Forged in Life där en lätt alkad varuhustomte får en mer kaotisk julafton än han räknat med. Här står dock Zonjic endast för omslaget medan Troy Nixey tecknar resten av innehållet, och det med bravur bör tilläggas. Du kan köpa denna och många andra serier för en billig penning på Serietekets julmarknad lördag 12 december mellan 12- 17. Välkomna!

Chain

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: