Lämna en kommentar

Serietekets julkalender – lästips fram till jul: lucka 3

Bravo for Adventure
Serieteket presenterar, varje dag fram till jul, lästips ur biblioteksbeståndet och bortom. Varje dag en ny rekommendation.

Bakom dagens lucka i Serietekets julkalender tipsar vi om Bravo for Adventure av Alex Toth. Enligt många av fansen är detta kronan på verket i Toths långa skapargärning som gett oss såväl klassiska Zorro-äventyr som oöverträffad figurdesign till animerade tv-serier som Space Ghost och Dino Boy in the Lost Valley samt utsökta skräckserier i Warren-magasinen Creepy och Eerie. De sistnämnda släpptes för övrigt också i en samling från Dark Horse tidigare i år. Även den boken finns givetvit att låna på Serieteket.

I Bravo for Adventure möter vi Jesse Bravo, stuntpilot och dubbelgångare till Errol Flynn (med åtskilliga förvecklingar som följd) verksam under Hollywoods guldålder. Toths kärlek till film från den här epoken och hans virtuosa berättarteknik lyser igenom i varje ruta av serien som kärleksfullt restaurerats och försetts med extramaterial i IDWs Deluxetugåva. Gör er själva en tjänst och läs detta nu!/Anders L.

Bravo for AdventureII

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: