Lämna en kommentar

Stockholms Internationella Seriefestival 2015: PEOW! och gäster

Serieteket presenterar gästerna på SIS15. Våra vänner på svenska PEOW! Studio engagerar sig varmt i Stockholms Internationella Seriefestival. Förutom att arrangera en av våra officiella festivalfester så har de även på egen hand bjudit hit ett flertal internationella gäster, som liksom de själva arbetar för att utvidga ramarna för vad serier kan vara och åstadkomma. Hitta dem vid PEOW!:s marknadsbord på small press expo-marknaden.

Efterfest

Läs mer om PEOW! 

NATALIE ANDREWSON [USA]
Amerikansk illustratör och serietecknare bosatt i Brooklyn, men uppvuxen i North Carolina. Hon gillar att rita serier om tuffa och arga tjejer. Hennes första större bok är precis släppt med svenska PEOW!, och handlar om allas favoritfrukt, CITRON!
Officiell blogg

VIOLAINE BRIAT [FRA]
Kommer från Frankrike och förutom med serier så jobbar hon som en storyboardtecknare på Nickelodeon. Under senaste tid har hon jobbat mycket med franska seriesamlingen Chaud Nem Jump, och en av de första internationella serietecknare som arbetade med svenska PEOW!

MATHILDE KITTEH [FRA]
Mathilde är en katt som tecknar serier. Förra sommaren släppte hon MGCL_GRL, ett livsstilsmagasin för magiska tjejer och nyligen släppte ”Kitteh”, en semi-självbiografisk serie med serieappen Comique. Nu kommer hon till Sverige efter en lång inspirationsvistelse på Okinawa, där hon har jobbat hårt på sin kommande animerade kortfilm.
Officiell blogg 

JANE MAI [USA]
Jane Mai är en prinsessa från New York som även ritar serier. Hon har släppt två böcker på Koyama Press, och även jobbat med svenska PEOW! Hennes serier är perfekta för ledsna tjejer. Hon gillar även räkor och tårta och ser fram emot att få prova svensk smörgåstårta.
Officiell blogg

KRIS MUKAI [USA]
Kris’ serie Commuter var en av fjolårets roligaste böcker. Hon arbetar i USA som serietecknare och illustratör och har jobbat för NY Times, Cartoon Network, The New Yorker och Bloomsburg Businessweek. Trots seriösa uppdragsgivare är hennes bilder precis motsatsen – konstigt, gulligt och spännande på en gång. Förhoppningsvis har hon med sig ett nytt fanzin specialproducerat till SIS15.
Officiell blogg

ARLIN ORTIZ [USA]
Arlin Ortiz är en illustratör som bor i Brooklyn, New York. Under dagarna jobbar han på Marvel Comics, och på kvällen skapar han monster och äventyr för rollspel.
Officiell blogg

VALENTIN SEICHE [FRA]
Valentin Seiche bygger små robotar när han inte tecknar serier. Han kommer från Frankrike och besökte festivalen förra året då han släppte sin Wrecked Ship Collection. Under senaste tiden har han haft många hemliga projekt som involverar större förlag och tv-spelsbranschen.
Officiell blogg

GUILLAUME SINGELIN [FRA]
Fransk illustratör och serietecknare. Han har jobbat främst för franska förlaget Ankama, (med bl.a. böckerna The Grocery och Doggybags). Nyligen skrev han kontrakt med amerikanska First Second Books för att släppa PTSD under 2017.

HANNA K [SWE]
Hanna K är en svensk serietecknare som numera jobbar med tv-serien Adventure Time. Tidigare har hon varit på SIS med hennes egna fanzines och New Frontier: Third Wheel, vilket är en av de mest spännande svenska sci-fi berättelser under senaste tiden!
Officiell blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: