3 kommentarer

Stockholms Internationella Seriefestival 2015: Lilla Berlin möter Stockholmsnatt

Serieteket presenterar gäster på SIS15: Lilla Berlin möter Stockholmsnatt!

På SIS15 händer det – tre av våra mest namnkunniga storstadsskildrare i serieform på en och samma scen – Ellen Ekman, skapare av Lilla Berlin samt Pelle Forshed och Stefan Thungren, upphovsmän till Stockholmsnatt. Huken er i bänkarna hipsters och slackers, extremsmygrasister och anarkoantifeminister, trendkänsliga retrofiler och metrosexuella stofiler.

Ellen Ekman

Ellen Ekman

Ellen Ekman är serietecknare och illustratör, utbildad på Serieskolan i Malmö. Hon är född 1986, uppvuxen i Stockholm och påbörjade en högskoleutbildning där. 2011 kände hon att hon behövde en paus. Hon övergav sina konststudier, flyttade till Malmö och börja plugga till serietecknare. Ellen har på mycket kort tid etablerat sig och sin strippserie Lilla Berlin som sedan 2013 publiceras dagligen i tidningen Metro. Redan samma år fick den Nordens största seriepris Stora Ponduspriset och ett eget öl på Stigbergets bryggeri. Ellen är en del av serienätverket Dotterbolaget. Den tredje Lilla Berlin-samlingen släpptes nu i vår av Kolik Förlag.

Pelle Forshed och Stefan Thungren

Pelle Forshed och Stefan Thungren

Pelle Forshed är serietecknare och illustratör som medverkar regelbundet i bland annat Svenska Dagbladet, Arbetaren och Bang. I sin ateljé på Södermalm i Stockholm illustrerar han även barnböcker och ritar egna serier som publiceras i Galago. 1989 vann han Lilla poptalangjakten i Örebro. Stefan Thungren är journalist och manusförfattare som har medverkat regelbundet i Svenska Dagbladet sedan 1998. Han är allmän popnörd och dyker ogenerat upp i olika media närhelst det ska diskuteras medelhavsdisko eller Fleetwood Macs b-sidor. Forsheds och Thungrens serie Stockholmsnatt har publicerats i Svenska Dagbladets fredagsbilaga sedan 2005. Tegelstenen Tio år med Stockholmsnatt har släppts under våren.

Samtalet mellan de tre sker i Studion (våning 0) lördag 9/5 kl. 13.00. Moderator TBA.

3 kommentarer på “Stockholms Internationella Seriefestival 2015: Lilla Berlin möter Stockholmsnatt

  1. Menar ni lördag 9/5 eller söndag 10/5?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: