Lämna en kommentar

Stockholms internationella seriefestival 2015: Angelo Stano

Serieteket presenterar gäster och programpunkter på SIS15: Dylan Dogs förste tecknare Angelo Stano gästar vår seriefestival för ett exklusivt besök med stöd av Italienska Kulturinstitutet i Stockholm.

Dylan Dog: Mater Morbi av Angelo Stano

Dylan Dog: Mater Morbi av Angelo Stano

Angelo Stano föddes 1953 och har en lång karriär bakom sig i den italienska serievärlden. Han har arbetat professionellt sedan 1973, men den enskilt största framgången kom 1986 när han blev den förste tecknaren av Dylan Dog.

Den italienska skräckserien har publicerats i Sverige i flera omgångar, men har på senare år nått ny popularitet i vårt land tack vare den kärleksfulla albumutgivningen från Ades Media. Serien om mardrömsdetektiven Dylan som löser övernaturliga mysterier i London skapades av författaren Tiziano Sclavi, men det var Angelo Stano som definierade Dylans utseende och seriens visuella stil. Serien blev en oväntad succé och är idag en av Italiens populäraste serier alla kategorier, och en av världens största skräckserier.

Dylan Dogs första framträdande tecknat av Angelo Stano

Dylan Dogs första framträdande tecknat av Angelo Stano

1990 blev Stano den ordinarie omslagstecknaren för Dylan Dog, vilket han är än idag. Han har gjort hundratals omslagsillustrationer vid sidan om sporadiska äventyr, och räknas av Dylan-fantasterna som den störste av alla Dylan-tecknare.

Omslag av Angelo Stano

Omslag av Angelo Stano

Söndagen den 10 maj klockan 12.00 intervjuas Stano av Dylan Dogs svenska förläggare Andreas ErikssonBibliotek Plattans scen, våning Plattan i Kulturhuset Stadsteatern. Intervjun tolkas från italienska.

Presenteras med stöd av Italienska Kulturinstitutet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: