Lämna en kommentar

Tecknade Toner 14/3: Nina Hemmingsson och Klubb Spontan

Den populära programserien Tecknade toner fortsätter. Under vintern och våren har serietecknare som Anneli Furmark och Sara Olausson interagerat med musiker inbjudna av Klubb Spontan och tecknat till deras musik – live i biblioteket och projicerat i storformat. Lördagen den 14 mars är det säsongsavslutning och då har du chansen att se Nina Hemmingsson framträda i ett improviserat möte mellan bildkonst och musik. Musik och ljud levereras av Julia Strzalek på saxofon och Klubb Spontans egen Sasha Marko på slagverk. 

NÄR? Lördagen 14 mars kl. 15.30–16.30
VAR? Serieteket/Bibliotek Film & Musik, Kulturhuset Stadsteatern vån 2
FRI ENTRÉ

Nina2

Nina Hemmingsson

Nina Hemmingsson har studerat vid Kunstakademin i Trondheim och debuterade med boken Hjälp! 2004 tillsammans med Sara Olausson. Hon tilldelades Serieakademins Adamssonstatyett 2007. 2012 var det dags igen, då belönades Nina Hemmingsson med Karin Boyes litterära pris. Motiveringen löd ”…för en stundom brutal och stundom kontaktsökande poesi där pregnant ilska växlar med känsla för insekternas vingrörelser.” 2012 debuterade Nina Hemmingsson som poet med samlingen Det var jag som kom hem till dig. Bland övriga serieverk märks: Jag är din flickvän nu 2006, Så jävla normal 2009, Mina vackra ögon 2011, Det är svårt att vara Elvis i Uppsala 2012 och Snyggast på festen 2014. Hon tecknade även den bejublade affischbilden till Stockholms internationella seriefestival 2014.

Julia

Julia Strzalek

Julia Strzalek lämnade Tyskland för Sverige 2012 och anlände som ett bombnedslag på Stockholmsscenen. Med sin stora ton och sitt flödande melodiska sinne har Julia gjort succé och etablerat sig som en av de mest intressanta saxofonisterna i Stockholm.

Som en av grundarna till Klubb Spontan har Sasha Marko varit en del av Stockholms improviserade musikscen sedan några år. Med jazzen i blodet och improvisationen i hjärtat är Sasha en nyanserad trumslagare med ett lyhört och klangrikt spel.

Sasha Marko

Sasha Marko

Tecknade toner tar efter denna säsongsavslutning uppehåll under en tid. Men vi kommer tillbaka förr eller senare!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: