Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 20: Tjugondag Knut

För tredje året i rad bjuder Serieteket på en julkalender bestående av filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

En av de bästa och mest egensinniga seriekonstnärerna i vårt land heter Knut Larsson. Med drömlika och ofta lätt surrealistiska berättelser som Canimus, Lokmannen, Biografmaskinisten, Kolonialsjukhuset och Krokodilstaden har han karvat sig själv en egen nisch på den svenska seriescenen. På franska finns Triton och på engelska City of Crocodiles.

Inte minst har Knut tecknat Serietekets officiella julkort 2014:

Knuts_julkort_mindre

Han har även arbetat med film och animation. Dagens kalenderlucka innehåller en 3d-animerad reklamfilm för Majblomman. Knut har tecknat medan Kaktus Film har animerat och Jesper Andersson regisserat. Det hjärtskärande samtalet är helt autentiskt och spelades in i en paus under filmproduktion. Filmen vann vann Reklamförbundets Guldägg 2004 i kategorin ”Ideella organisationer”. Titta och förstå varför.

Ola Hellsten

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp och bilder som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande sidor. Vi har länkat till klipp och bilder som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use” el likn. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp eller bild som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: