Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 15: Mat och omtanke

För tredje året i rad bjuder Serieteket på en julkalender bestående av filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Igår hade vi bokrelease på Serieteket, med anledning av den fina receptboken Serienördens kokbok. Det var en glad och god tillställning på många sätt! Så dagens lucka har en viss koppling till mat.
Att laga mat åt någon kan ju vara ett sätt att visa omtanke: Lucy Knisley till exempel visar ju i sin självbiografiska seriebok Relish, hur mat oftast kopplas samman med minnen av gemenskap och kärlek.
Dagens lucka visar just det: hur meningsfullt det kan vara att laga mat åt någon man tycker mycket om. Animatören heter Madeline Sharafian och jobbar till vardags som ”board artist” på Cartoon Network.

Omelette from Madeline Sharafian on Vimeo.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use” el likn. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: