Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 13: And a long way from home

Force majeure: Än en gång har Serietekets julkalender drabbats av förseningar. Här är gårdagens lucka. Lucka 14 kommer senare idag.

För tredje året i rad bjuder Serieteket på en julkalender bestående av filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Martina Bigert är en mångsidig kulturskapare med inte bara många yrkestitlar och erfarenheter utan även många namn på sitt CV. Tidigare hette hon Martina Holtermann och före det Martina Edoh och Martina Rosander. För barn har hon skrivit och illustrerat Hetty-böckerna tillsammans med Maria Kindblom/Thulin. Med den sistnämnda har hon också skrivit manus till den uppskattade TV-serien Gynekologen från Askim och långfilmen Allt om min buske, den senare även regisserad av Edoh. För oss serievänner är hon kanske mest känd som skapare av figuren Barbara, känd från Galago och från albumen Den heliga Barbara (1995) samt Barbara och djävulens hår (2004). Barbara har även figurerat i animerade kortfilmer av Edoh. Den film som vi hittar i dagens lucka är däremot något helt annat – A Lonesome Cowgirl ute på spännande promenad. Håll till godo!

Ola Hellsten

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use” el likn. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: