Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 12: Hisnande animerad gatukonst från BLU

För tredje året i rad bjuder Serieteket på en julkalender bestående av filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Bakom dagens lucka döljer sig idag en italiensk gatukonstnär, som kallar sig BLU. Hen har varit aktiv sedan 1999 och utmärker sig genom att måla stora muraler, vilka sedan ”animeras”, i de städer hen besöker. Hen har rest över större delen av världen, målat och animerat.

Följ med genom Buenos Aires, Argentina och Baden, Tyskland i nedanstående kortfilm och kolla gärna in på  http://www.blublu.org/, för ytterligare hisnande gatukonst och animationer.

MUTO a wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use” el likn. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: