Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 5: Kate Beaton och Lynn Johnston i samtal

För tredje året i rad bjuder Serieteket på en julkalender bestående av filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Kate Beaton fotograferad av Makan E-Rahmati under SIS14.

Kate Beaton fotograferad av Makan E-Rahmati under SIS14.


Kate Beaton är serieskaparen som fått hela den uppkopplade delen av världen att skratta åt polarforskare, relationen mellan Nordamerika och Kanada och seriestrippar spunna från antikverade kopparstick. Se ett exempel här, så förstår du varför. Serieteket hade den stora glädjen att välkomna Beaton till Stockholm och SIS14 i maj. Det var en intensiv vecka för tecknaren. Dagarna innan spenderade hon på Toronto Comic Arts Festival (TCAF). Nedan kan du se henne i ett långt samtal med Lynn Johnston, en annan serieskapare vi försökt bjuda hit. Hon tecknade den älskade strippen For Better or For Worse mellan 1979 och 2008 där man i något som liknar realtid kunde följa familjen Patterson genom både glada och svåra dagar.

 

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use” el likn. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: