Lämna en kommentar

Tecknade Toner 8/11: Emelie Östergren och Klubb Spontan

Den populära programserien ”Tecknade toner” är tillbaka. Under hösten och vintern interagerar serietecknare med musiker inbjudna av improvisationsprojektet Klubb Spontan och tecknar till deras musik – live i biblioteket och projicerat i storformat. Den 8 november tecknar Emelie Östergren till tonerna från Marta Forsberg (fiol) och Klubb Spontans egen Sasha Marko (slagverk).

EmelieÖ

Emelie Östergren
Gick ut från Konstfack 2007. Hennes serier och illustrationer har publicerats i tidskrifter som Hjälp, Tecknaren, Bang, Galago och Kuti. Hon har även gett ut åtskilliga serieböcker och häften, exempelvis Evil Dress (Sanatorium, 2009) och Runaway Dog (kuš, 2013). I år är hon trefaldigt bokaktuell, som illustratör till barnboken Hemligheten (tillsammans med Åsa Larsson, utgiven av Rabén & Sjögren), med egna barnboken Elefantstenen (Urax förlag), samt serieboken Bortbytingen (en adaptation av Selma Lagerlöfs novell, utgiven av Kolik förlag). Hon medverkar även i serieantologier som Skräcken i Dunwich (Lovecrafttolkningar utgivna av LL-förlaget) och Kvinnor ritar bara serier om mens (Kartago förlag). Östergrens stil präglas av fantastik, surrealism och berättarlusta. Den liknar inte mycket annat.

sashamarta

Klubb Spontan presenterar: sasha/marta
sasha/marta är en duo byggd på matlagning, hårfrisering, skvaller och smäktande klanger. Från Norrtäljes skärgårdar till Hagsätras höghus improviserar sasha/marta musik som skär, gnisslar och morrar men alltid flörtar med oskyldiga och popiga tongångar. Förvänta er strama koncept, seismisk dynamik och förtrollande spelglädje.
Marta Forsberg – Fiol
Sasha Marko – Slagverk

Den 8 november klockan 15.30–16.30 har du chansen att se dem framträda i ett improviserat möte mellan bildkonst och musik. Bokförsäljning och signering på plats.

VAR? Serieteket/Bibliotek Film & Musik, Kulturhuset Stadsteatern våning 2, Stockholm. FRI ENTRÉ!

Attenda gärna vårt Facebook-evenemang

 

Arrangeras av Serieteket och Bibliotek Film & Musik i samarbete med Klubb Spontan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: