Lämna en kommentar

Nytt på hyllan 10/10: Småtryck och spanskt!

Det är återigen dags att sätta ut lite nya serier på hyllan. Eftersom vi knappt kunnat sätta ut nya serier under sommaren har vi en del att ta av, så att säga.
Det vi är stoltast över att presentera denna vecka är en ny hylla och en, för oss, ny kategori serier. Vi kallar dem Småtryck och det är precis som det låter, serieböcker i litet format, ofta vykortsstorlek. Under seriefestivalen gästades vi, som ni minns, av det lettiska förlaget kuš! och de ger ut något de kallar för mini kuš! för att på detta sätt sprida seriekonsten i Lettland (och över världen). Mini kuš! består av serietecknare från hela världen, däribland Emelie Östergren och Box Brown. Vi har fler småtryck på lut, som väntar på katalogpost, så denna kategori kommer underhållas och förhoppningsvis växa med tiden.

Featured image

Vi ställer även ut The Doodle Revolution av Sunni Brown – en fin liten bok om vikten av klotter (doodling) för att nära kreativiteten och en biografi om serietecknaren Lynda Barry. Likaså en otroligt fin bok innehållande faksimil om världen som  konstnären och illustratören Brian Froud skapade i och med dockfilmen ”The Dark Crystal”. Nytt för denna fredag är också Emelie Östergrens tolkning av Selma Lagerlöfs Bortbytingen och Mary Talbots historieskrivning Sally Heatcote: Suffragette. På hyllan för Bildromaner ställer vi ut Neil Gaiman och Eddie Campbells vackert mörka The Truth is a Cave in the Black Mountains. Vi rekommenderar också varmt Jeff Lemires tidslinjetrotsande kärlekshistoria Trillium och Kelly Sue Deconnicks mytologiska western Pretty Deadly och sist men inte minst biografin om proffsbrottaren Andrè the Giant samt den andra och avslutande delen av Hip Hop Family Tree.

Featured image

För er som kan läsa spanska kan vi glädja med tre spanskspråkiga seriealbum, inköpta på en resa till Buenos Aires tidigare i år. Några serieböcker fick då följa med hem till Serieteket. Det är två serier med Buenos Aires i fokus av argentinska serieskapare (Fueye och Creciendo en público), samt en självbiograifi av och om Powerpaola (pseudonym för Paola Gaviria), en av de få kvinnliga serietecknarna i Colombia idag, och hennes uppväxt i Ecuador, som del av en mycket konservativ colombiansk familj.
Featured image

Välkomna, kära Serieteket-kamrater! Oktober må vara mörk och blöt, men här finner du i alla fall serier att läsa då det är för trist att gå ut.

ATT SKAPA
The Doodle Revolution av Sunni Brown

BERÄTTELSER
Selma Lagerlöfs Bortbytingen av Emilie Östergren

BILDROMANER
The Truth is a Cave in the Black Mountains av Neil Gaiman och Eddie Campbell

HISTORIA
Hip hop Family Tree vol. 2 av Ed Piskor
Andre the Giant av Box Brown
Sally Heathcote: Suffragette av Mary Talbot

KONSTNÄRER
The World of the Dark Crystal av Brian Froud

REALISM
My Depression av Elizabeth Swados
Everywhere Antennas av Julie Delporte

SCIENCE FICTION
Letter 44 vol. 1: Escape Velocity av Charles Soule & Alberto Jiménez Alburquerque
Trillium av Jeff Lemire

SERIEKONST: Skapare
Lynda Barry: Girlhood through the Looking Glass av Susan E. Kirtley

SMÅTRYCK 
Box Brown, Emelie Östergren, Berliac med flera

ÖVRIGA SPRÅK (spanska)
Fueye av Jorge Gonzalez
Virus Tropical av Powerpaola 
Creciendo en público av Ezequiel García

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: