Lämna en kommentar

Nytt på hyllan 24/5: Eisner-nomineringar och sol i mängder. Och så lite Neil Gaiman.

Solen öser på och det är snart en vecka efter seriefestivalen. Vi håller på att återhämta oss så smått.
Det är dags att återuppta en helgrutin som blivit en smula satt på undantag, då hela Serieteket jobbat till 110% med festivalrelaterade ting, nämligen att sätta ut nya serier på hyllan.

Den här lördagen sätter vi ut en massa Eisner-nomineringar, en seriebok med manus av Sverige-aktuelle Neil Gaiman och lite nya svenska serier och några mangor om mat.
Vad sägs om The (True!) History of Art av Sylvain Coissard & Alexis Lemoine (nominerad i kategorin Best Humor Publication), Woman Rebel: The Margaret Sanger Story av Peter Bagge (nominerad i kategorin Best Reality-Based Work), The Mysterious Underground Men av Osamu Tezuka och fjärde delen i The Summit of the Gods av Yemmakura Baku & Jiro Taniguchi (båda nominerade i kategorin Best U.S. Edition of International Material – Asia).
The Big Wet Ballon av argentinske Liniers (nominerad i kategorin Best Publication for Early Readers – up to age 7), en tecknare jag fick upp ögonen för då jag var i Argentina för ungefär en månad sedan. Mest känd är nog Liniers för sin seriestripp Macanudo, vilken om jag inte missminner mig, översätts till engelska inom en snar framtid. The Encyclopedia of Early Earth av Isabel Greenberg är nominerad både i kategorin  Best Graphic Album – New och Best Writer/Artist). Är du nyfiken på den kompletta listan är Eisner-nomineringar, finns de att läsa hos Comic Book Resources, bland annat.
Många av de nominerade titlarna finns redan för utlån på Serieteket.

Vi ställer också ut Sverige-aktuelle Neil Gaiman som skrivit manus till Eternals, illustrerat av John Romita Jr. och några ytterligare mangor i form av matmangan Oishinbo och betydligt mörkare Nijihara Holograph.
Fina A Bintel Brief (titeln kommer sig av en verklig frågespalt i en av New Yorks gamla judiska nyhetstidningar, skapades 1906 och riktade sig främst till judiska immigranter) av Liana Finck som får sällskap av Kim W. Anderssons uppföljare till Love Hurts och Mats Källblads Hundra år i samma klass står också här och väntar. Avslutningsvis tycker jag ni ska ta en titt på The Man Who Laughs, en bok av Victor Hugo, men nu i grafisk form. Följ med till London i början av 1700-talet, en mörk tid då somliga människor fysiskt stympade barn för att exempel tigga pengar eller vara vinstdrivande attraktioner på cirkus. Berättelsen handlar om en man, som varit ett av dessa barn: skådespelaren Gwynplaine, känd som The Laughing Man. Karaktären Gwynplaine ligger även, som många av er säkert redan känner till, till grund för Jokern i Batman.  Det är en verkligt  mörk berättelse, men tjusigt illustrerad och väl värd lästid.

Så: det är en solig molnfri lördag, ungefär 24°C, kom hit och låna på dig grymma serier för läsning på kajkant med svalkande dryck/glass/vad-som-helst, på en gräsmatta, i skuggan av ett träd eller var tusan du vill.

Välkommen! vi håller öppet till 17.00.

HISTORIA
Woman Rebel: The Margaret Sanger Story av Peter Bagge
The Encyclopedia of Early Earth av Isabel Greenberg
Terra Australis av LF Bollée & Phillippe Nicloux
A Bintel Brief: Love and Longing in Old New York av Liana Finck
The Man Who Laughs av Victor Hugo, Adam Hine & Mark Stafford

HJÄLTAR
Eternals av Neil Gaiman och John Romita Jr.

REALISM
Oishinbo: Japanese Cuisine av Tetsu Kariya & Akira Hanasaki
Oishinbo: Ramen & Gyoza av Tetsu Kariya & Akira Hanasaki
Hundra år i samma klass av Mats Källblad

ROLIGT
The (True!) History of Art av Sylvain Coissard & Alexis Lemoine

SCIENCE FICTION
The Mysterious Underground Men av Osamu Tezuka

SKRÄCK
Love Hurts 2 av Kim W. Andersson
Nijigahara Holograph av Inio Asano

ÄVENTYR
The Summit of the Gods, vol. 4 av Yemmakura Baku & Jiro Taniguchi
The Big Wet Ballon av Liniers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: