1 kommentar

Stockholms internationella seriefestival 2014: Alois Nebel

AN2
Långfilmen Alois Nebel är baserad på serieromanen med samma namn av Jaroslav Rudiš och Jaromír 99. Den kombinerar animation och skådespelare och regisseras av Tomáš Luňák. Upphovsmännen valde rotoskopisk animation för att upprätthålla den visuella stil som etablerats i boken.

Alois Nebel.

Alois Nebel.

Det är slutet av 80-talet och det tjugonde århundradet. Alois Nebel är klarerare på den lilla järnvägsstationen vid Tjeckisk/Polska gränsen. Han är något av en enstöring som föredrar gamla tidtabeller framför människor och njuter av ensamheten på stationen – förutom när det blir dimma. Med den kommer hallucinationerna och tåg som passerat stationen de senaste hundra åren återvänder. Ombord finns spöken och skuggor från centrala Europas mörka förflutna.

Tjeckien, 87 min. Språk: tjeckiska med engelsk textning.

Visningen är ett samarbete mellan Tjeckiska centret i Stockholm och Serieteket. Jaromir99 och animatören Johana Ziková finns på plats för att presentera filmen och svarar på frågor efteråt.

AN1
Gratisbiljetter finns att hämta i Serietekets disk på våning 2 i Kulturhuset Stadsteatern från och med torsdag 8/5. Välkomna!

AN3

En kommentar på “Stockholms internationella seriefestival 2014: Alois Nebel

  1. […] alltid befruktat varandra och i år satsar vi extra på visningar av animerad film. Dels visar vi på torsdag den tjeckiska långfilmen Alois Nebel i samarbete med Tjeckiska centret. På söndag bjuder vi på ett fantastiskt program med både […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: