Lämna en kommentar

Stockholms internationella seriefestival: Faith Erin Hicks

atwork_sm
Kanadensiska Faith Erin Hicks är född i British Columbia men har växt upp i Ontario, där hon hemskolats med sina tre bröder. Det är denna uppväxt som fungerar som en utgångspunkt till hennes seriebok Friends With Boys.
friendswithboys
Hicks har en bakgrund inom animation och har en examen i animation från Sheridan College, Ontario. För seriepubliken har hon kanske framför allt gjort sig känd genom webbserien Demonology 101 (D101) som hon skrev och tecknade mellan 1999-2004 samt uppföljaren Ice, vilken påbörjades 2003 – i nuläget inte ännu är avslutad. Hennes webbserier finns tillgängliga, på hennes hemsida, ta en titt!
Hon har också jobbat en del med att göra bakgrunder inom animerad film men kan nu på heltid ägna sig åt att teckna serier.
Även om Faith Erin Hicks publicerat sina serier på nätet under många år, har hon även gett ut ett flertal serieböcker såsom Zombies Calling, tidigare nämnda Friends With Boys och nu senast Nothing Can Possibly Go Wrong (tillsammans med Prudence Shen) samt The Last of Us: American Dreams (tillsammans med spelskaparen Neil Druckmann). Den sistnämnda är en prequel till händelserna som ligger till grund för ett av 2013 års stora tv-spelsuccéer The Last of Us.

American_Dreams_TPB_Cover

Faith Erin Hicks har i år fått icke mindre än två Eisner-nomineringar. Det gäller serien The Adventures of Superhero Girl, som nominerats för såväl Best Humor Publication och Best Publication For Kids. Vinnarna för Eisner Awards tillkännages på San Diego Comic Con den 25 juli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: