Lämna en kommentar

Tecknade Toner Barockspecial 5/4: Mattias Adolfsson & KMH

I anslutning till öppnandet av Kulturhuset Stadsteaterns utställning ”Barockt” den 5 april bjuder Serieteket och Bibliotek Film & Musik in till en barockspecial av performanceserien Tecknade Toner. Med oss har vi en sexhövdad ensemble från Kungliga Musikhögskolan samt den internationellt erkände illustratören Mattias Adolfsson.

Mattias_Adolfsson_Baroque_deathstar

På den internationella seriefestivalen i franska Angoulême i februari var det en enda svensk tecknare som lockade ringlande köer av entusiaster – Mattias Adolfsson. Efter en karriär som 3D-animatör och 3D-grafiker började han 2006 sporadiskt publicera skisser på sin blogg Mattias Inks. Detta uppmärksammades av den mer kända konstbloggen Drawn.ca varefter hans verk började nå internationell ryktbarhet. Genom bloggen – numera en av världens mest följda ”sketchblogs” – har han fortsatt att visa upp bilder från sina skissböcker och på så sätt skaffat sig beundrare och frilansuppdrag över hela världen.

Barocktemat är återkommande i hans verk – en av hans mest kända bildsviter är ”Star Wars, the Baroque Version”, ett steampunkliknande projekt med Stjärnornas krig-figurer i barockmiljö. Tre böcker har hittills samlat hans bilder – The First in Line (2011), Mattias Unfiltered och The Second in Line (båda från 2012).

Bokförsäljning och signering på plats efter framträdandet.

OM TECKNADE TONER

Tecknade Toner är en programserie som produceras i samarbete mellan Serieteket och Bibliotek Film & Musik i Kulturhuset. Konstnärer tecknar inför publik till liveframförd musik. Bilderna projiceras under tecknandets gång på vägg eller duk. Denna gång flyttar evenemanget ut från biblioteket och in i Foajé 3.

Tid: Lördag: 5 april 14:00 – 15:00
Plats: Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern våning 3
Fri Entré

Officiell webbplats

Mattias Adolfssons webbplats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: