1 kommentar

Nytt på hyllan 14/3

Vårt evenemang Franskspråkiga Seriedagen 2014 var en sådan succé med alla spännande gäster och samtal att vi misstänker att vår storsatsning på nya böcker till den franska hyllan tappades bort i festyran. Hur som helst finns det massor av spännande böcker kvar att låna. Härnedan kommer tips på ett par guldkorn ur den digra nyemissionen om cirka 200 volymer.

Brünos "Lorna".

Brünos ”Lorna”.

Brüno levererar en hyllning till skräpfilm i allmänhet och bröstdyrkaren Russ Meyer (som gjort en film med samma titel) i synnerhet med denna partystänkare full av bröst, bestar, bataljer, katastrofala potensmedel och rymdpingviner!

Blutch, Fred och Marguerite Molin.

Blutch, Fred och Margaux Motin.

Sublimt vansinne i rödtonade albumet ”La Volupté” av Blutch, garanterat magiska lampor i legendariske Freds bok ”La Magique lanterne magique” och surrealistiska vardagsbetraktelser i Margaux Motins ”La tectonique des plaques”.

Minaverrys "Dora".

Minaverrys ”Dora”.

Dora söker spår efter nazister i 60-talets Argentina, Tyskland och Frankrike, konfronteras med olika politiska åskådningar och har kärleksbekymmer i Minaverrys stilsäkra böcker som hålls för moderna klassiker av många.

 

 

En kommentar på “Nytt på hyllan 14/3

  1. […] Russ Meyers födelsedag infaller idag, så om ni inte lånat Brünos Lorna än (mer om den här) är det hög tid! Det är dock långt ifrån den enda godsaken som är tillgänglig för våra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: