Lämna en kommentar

Internationella kvinnodagen 8 mars

8-mars-bang
Att kämpa för kvinnors rättigheter är något vi gör året om på Serieteket, men givetvis är vi också med och uppmärksammar firandet av den åttonde mars med Bang och kollegor från Kulturhuset Stadsteatern.

Parallellt med vårt evenemang Franskspråkiga seriedagen pågår en mängd aktiviteter runtom i Kulturhuset Stadsteatern. Du kan delta i samtal, workshops, banderollverkstad, lyssna på historiska tal, ta del av lesbiska berättelser, se film om aktivister och feministisk teater och inte minst talkshow med Moa Svan. Nästan allt är gratis!

Kolla in hela programmet här!

I Foajé 3 presenterar Serieteket i samarbete med Bang och Grafikens hus grafiska tryck skapade av några av Sveriges viktigaste seriekonstnärer; Liv Strömquist, Joanna Rubin Dranger, Julia Thorell och Hanna Gustavsson. Verken ingår i den omtalade utställningen ”Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild”, på Grafikens Hus i Mariefred. Vi har också gjort ett fint urval av serier som man kan slå sig ner och läsa i på plats. Blir man inspirerad att låna är det bara att gå en våning ner till Serieteket och leta upp titlar på hyllorna.

Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: