Lämna en kommentar

Det drar ihop sig till SIS14… och mycket annat!

Det händer enormt mycket på Serieteket under våren 2014. Våra rullande programserier fortsätter givetvis, såsom Serietekets filmklubb, Serieteket presenterar, Tema Serieforskning och Tecknade Toner – redan nästa lördag kommer svenska mangatecknaren Alice Engström att liveteckna till musik och ljud från Klubb Spontan. Tidigare samma dag har vi ett extrainsatt program då brittiske seriemästaren Bryan Talbot (Luther Arkwright, Grandville, Sagan om den stygga råttan, Dotter of her Father’s Eyes) kommer hit och berättar om fabeldjurstraditionen i serier.

På gång har vi också ett samtal om revolutionär konst från 60- och 70-talen (1 april), en Tecknade Toner Barockspecial med Mattias Adolfsson (5 april), samt en ny tradition – Franskspråkiga Seriedagen den 8–9 mars. Mer information om allt detta kommer inom kort.

Vårens största seriehändelse i vårt hus och i hela Sverige är förstås Stockholms Internationella Seriefestival som går av stapeln helgen 17–18 maj (plus förarrangemang). Den kommer bland annat att bjuda på gäster från Kanada, Frankrike och Uruguay. Mer om detta kan du läsa på den officiella festivalsidan, som uppdateras kontinuerligt.

Ninamindre

Tidigare i veckan offentliggjorde vi Nina Hemmingssons fantastiska festivalbild som redan rönt ett enormt gensvar.

Redan förra året skapades en mängd ”fanart” till Loka Kanarps festivalbild och den traditionen har fortsatt i år. Nedan kan du se några exempel. Vi kommer att lägga upp all fanart på Facebooksidan Fanart SIS 2014. Gå in där och kolla. Och bidra gärna med en egen hyllningsbild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: