Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 21: Kalle Anka och hans vänner önskar god… polomatch?

Disney hör julen till. I Sverige, vill säga. Men jag vet att det inte är bara jag som leds ihjäl av samma filmklipp år efter år. De nya julfilmerna ger inte mycket mer glädje åt oss gamla stötar som anser att datoranimation är en övergående trend, att 3D-film är ett hatbrott och att Disney gått stadigt utför sedan… cirka 1940 eller så. (Okej, ankister – jag hårdrar det lite, så lägg ner era vässade vubbelförknysare.)

Nedan länkade film är emellertid en riktig pärla från 1936. Disneylaget möter Hollywoodlaget i hästpolo, och i publiken hittar vi gräddan av både Hollywoodskådespelare och Disneyfigurer från 30-talet. Hur många kan ni namnet på?

Ola Hellsten

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med innehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: