Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 20: Hyperbole and a Half och The year Kenny Loggins Ruined Christmas

Hyperbole and a Half är en kombination av självbiografisk blogg och webbserie, gjord av Allie Brosh. Serien är gjord i Paint och avsiktligt väldigt grovt tillyxad. Här beskriver Allie Brosh olika svårigheter med att vara vuxen (ja, ni vet depression, kravet på ansvarstagande och betala räkningar, städa, ha ett jobb och så vidare) kombinerat med minnen från barndomen, allt med en stor portion både absurd och becksvart humor. Hennes inspiration kommer från så kallade rage comics och hennes figurer har själva både blivit lyckade memes och återanvända i nya rage comics.
Nedan ser ni ett sådant exempel, taget ur serien ”This is Why I’ll Never Be an Adult”.

allthethings

I dagens lucka länkar vi till en av Allie Broshs serier från Hyperbole and a Half, med jultema. Den har den informativa titeln ”When Kenny Loggins Ruined Christmas” och innehåller inte bara Kenny Loggins utan även Jesusbarnet som får stryk med en käpp (i Allies egenproducerade julpjäs).

loggins

Under början av nästa år kommer boken Hyperbole and a Half att finnas att låna på Serietekets hyllor. Fram tills dess får ni hålla till godo med det som redan finns på nätet.

Mycket nöje!

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: