Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 18: En lykta i vintermörkret

Lilli Carré är en av de serieskapare och konstnärer som inte hur som helst låter sig placeras i ett fack. Från vardagsrealism till surrealism, från sagor till avantgardistiska grafiska uttryck är hon helt klart ett av de klarast lysande ljusen på den amerikanska alternativseriescenen av idag.

Lilli Carré är född och uppväxt i Los Angeles men bor numera i Chicago. Bland hennes läsvärda böcker med bilder i kan nämnas Tales of Woodsman Pete (2006), The Lagoon (2008), The Fir-Tree (2009) och Heads or Tails (2012). Hon har även medverkat i antologier som You Ain’t No Dancer, Papercutter, Best American Comics 2008 och Paper & Carriage.

Hon uttrycker sig även i form av illustration, skulptur, installationskonst och film. Som filmskapare har hon framför allt jobbat med experimentell animation, ibland tillsammans med konstnären Alexander Stewart, men också helt på egen hand.

Lilli Carré var inbjuden gäst på Serietekets festival Small Press Expo (numera Stockholms Internationella Seriefestival) 2013. Om vi får som vi vill kommer hon att besöka oss igen inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nedan länkade eskapistiska film heter Like a Lantern och är från 2012. Fler av Lilli Carrés filmer går att hitta på hennes webbplats.

Dessa böcker av Lilli Carré finns på Serieteket.

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med innehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: