Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 16: Grattis på namnsdagen Assar!

Snart har det gått ett år sedan den sista Assarstrippen publicerades i DN utan några särskilda åthävor eller pukor och trumpeter. Känns ganska märkligt. Under de 22 år som serien gick i tidningen hann åtskilliga äventyr med dagens namnsdagsbarn varmkorven Assar och det säregna persongalleriet i Nollberga flöda ut ur Ulf Lundkvists penna. Razors valspråk ”Brynna nuppa fjässa sponken” och Bimbos mer städade trosförklaring ”Fy bubblan för ondska” var ett tag på mångas läppar och figurerna populära tatueringsmotiv.

Trtos att nya serier inte finns i sikte kommer Nollbergaandan att leva kvar hos de som fortsätter läsa serien i samlad form. Någon film om Assar har vi inte fått ännu, så vi får hålla till godo med detta utdrag ur dokumentären ”Nollberga Non-Stop”:

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med innehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: