Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 15: A Huey Freeman Christmas

The Boondocks är en satirisk seriestripp av Aaron McGruder, som började gå i diverse amerikanska nyhetstidningar och magasin runt 1999. Seriestripparna låg även till grund för den animerade och kritikerrosade tv-serien med samma namn. Tv-serien har hittills haft tre framgångsrika säsonger.

The Boondocks centreras kring den väldigt revolutionäre och politiskt medvetne 11-årige Huey Freeman. Han bor tillsammans med sin betydligt mer missanpassade lillebror, den 9-årige Riley och deras eccentriske grinige gubbe till  farfar/morfar Robert Freeman. Berättelsen börjar med att dessa tre flyttar från ett både socialt utsatt och kulturellt varierat område i Chicagos South side till det fiktiva och betydligt ”vitare” bostadsområdet Woodcrest. Detta ger givetvis McGruder underlag till att driva ganska grovt med fördomar och föreställningar om såväl ras, klass, etnicitet, afroamerikansk kultur och det amerikanska samhället i stort.

I dagens lucka bjuder vi på ett klipp ur sjunde avsnittet av den första säsongen av The Boondocks. Huey Freeman förklarar här julens historia för farfar/morfar. Lyssna och lär!

Vill ni läsa The Boondocks i serieform, kom till Serieteket och låna. Rekommenderas å det varmaste!

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med innehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: