Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 10: Tito on Ice

Serietekets filmklubb avrundar sitt åttonde år som Sveriges främsta förmedlare av serierelaterade filmer i stor stil med Max Anderssons prisbelönta ”Tito on Ice”. Andersson har varvat serie- och filmskapande sedan 80-talet. Undergroundklassiker som ”Spikbebis”, ”Varför är det så mycket svart?” och världens bästa The Cure-video ”One Hundred Years” har förvisso varit mer svåråtkomliga än albumen ”Pixy” och ”Döden”, men är mycket uppskattade av de som lyckats se filmerna.

I ”Tito on Ice” följer vi Andersson och kollegan Lars Sjunnesson under en surrealistisk road trip genom det  forna Jugoslavien. För att lansera sin bok ”Bosnian Flat Dog” reser duon  runt  med en dockversion av en mumifierad Tito (landsfader under perioden 1953 – 1980) i ett kylskåp. Med en blandning av live action och stop-motion ger de sig ut i vad som närmast kan kallas ett parallellt universum befolkat av det ena originalet efter det andra.

Köp din biljett här!

Givetvis kan du låna ”Bosnian Flat Dog” och annat för att ladda inför visningen hos oss:
Album av och om Max Andersson du hittar på Serieteket.

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med upphovsrättsinnehavarens överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: