Lämna en kommentar

Serietekets julkalender lucka 5: ”Soep for you!” eller ”Lysande Stikkan!”

Nu på lördag den 7 december kommer illustratören Jenny Soep till våra bibliotek för att teckna till musik i vår populära programserie ”Tecknade toner”. Men hon har fler strängar på sin lyra!

Jenny Soep är illustratör och multimediakonstnär från Glasgow . Under en lång tid har hon specialiserat sig på att illustrera livemusikframträdanden i realtid då hon porträtterat Patti Smith, Björk, Yo Yo Ma, Paul Simon, Frida Hyvönen och många fler. Under 2013 har hon varit Artist in residence på Södra Teatern, tecknat och målat ”live” utvalda delar av scenrepertoaren, ritat på iPad, målat med vattenfärg och skissat artister. Hennes utställning Drawing the Experience visas just nu på Södra Bar och består av ett urval av de konsertillustrationer hon gjort under hösten. Hon arbetar även på en serieroman tillsammans med dramatikern Lynda Radley.

Soep1

I tre år har hon bildrapporterat från Polarprisets gala och kan nu stolt kalla sig officiell galakonstnär. Nedanstående filmklipp visar en animation som Polar Music Prize beställde för att skildra prisets andlige fader Stikkan Anderssons liv; tecknad och animerad av Jenny Soep, regisserad av Irene Lopezi och producerad av Lillasyster. Titta, lyssna och njut.

Nu på lördag klockan 15.30-16.30 har du chansen att se Jenny Soep framträda med iPad i högsta hugg i ett möte mellan bildkonst och musik. ”Tecknade toner”, med improviserat ackompanjemang av Klubb Spontan. Välkommen!

Serietekets julkalender 2013 serverar filmer och filmklipp, kuriositeter, roligheter och dumheter från seriernas, teckningskonstens och animationens mångfasetterade värld. En lucka varje dag fram till julafton.

Upphovsrätt: Serieteket äger inte de filmklipp som visas här utan tillhandahåller enbart länkar till YouTube och liknande filmsidor. Vi har länkat till klipp som vi tror A: är upplagda av upphovsrättsinnehavare, eller B: finns på webben med dennes överseende, s.k. ”fair use”. Om du är rättighetsinnehavare av ett klipp som vi lagt upp men inte vill att det ska synas på webben, kontakta oss så tar vi bort länken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: