Lämna en kommentar

Serietekets filmklubb 26/9: ”Illusionisten”

Serietekets filmklubb rullar in på sitt åttonde år och höstens program bjuder på några riktiga godbitar, såsom en visning av Max Anderssons delvis animerade, dokumentärsurrealistiska (och internationellt prisbelönta) Tito on Ice, samt en filmkväll med exklusiva visningar av filmer hämtade från ett av Japans främsta kulturella evenemang, The Japan Media Arts Festival. Räkna med inbjudna gäster och sidoarrangemang i anslutning till några av visningarna.

Första filmen för säsongen blir Illusionisten (Sylvain Chomet, 2010).  En fransk-brittisk animerad pärla baserad på ett manus av den legendariske komikern Jacques Tati. Huvudpersonen, en lätt förtäckt version av Tati själv, är en scenmagiker som besöker en liten by i Skottland på 1950-talet. Där möter han en ung flicka som blir övertygad om att han är en äkta trollkarl. Historien har många komiska poänger, men framför allt är det en känsligt berättad historia om förhållandet mellan en far och en dotter – enligt flera bedömare en kärleksbetygelse från Tati till hans egen dotter.

Illusionisten1_sto
NÄR? Torsdag 26 september kl. 18.30
VAR? Klarabiografen. Kulturhuset Stadsteatern våning 2.
FRI ENTRÉ! Gratisbiljett finns nu att hämta i Serietekets disk. Här får du även gratis medlemskap i Serieteks filmklubb.
Franskt tal, svensk text.

Officiell webbplats

Serietekets filmklubb visar gratisfilmer för medlemmar. Medlemskapet är liksom (merparten av) visningarna gratis och medlem kan du bli på plats. Gratisbiljetter går att hämta i Serietekets disk två veckor före visningarna. Biljetter till specialvisningarna (Tito on Ice och Japan Media Arts Festival) kostar 50 kr och kommer inom kort att kunna köpas via Kultuhuset Stadsteaterns biljettkassa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: