Lämna en kommentar

Sommarnytt 1 juli

Nu när den ena allt annat än positiva recensionen efter den andra av Zack Snyders Man of Steel publicerats kan vi konstatera något vi givetvis redan visste: superhjältar är bäst i serieform. För att fira detta inleder Serieteket juli med att ställa ut ett par klassiker och några mer aktuella titlar på nyhetshyllan.

Ess F4

Ett av serievärldens mest tongivande och längsta samarbeten finner vi i Stan Lees och Jack Kirbys Fantastic Four. Kirby tecknade serien från nummer ett (november 1961) till 102 (september 1970) och lade genom denna team book grunden för Marvel som en kraft att räkna med i superhjältesvängen. Nu har vi Essential Fantastic Four Volume 1 och 2 på hyllan, totalt närmare 40 nummer där du får stifta bekantskap med Mr Fantastic, Invisible Girl, Human Torch, The Thing och figurer som Namor The Sub-Mariner, Doctor Doom, Galactus  och många andra.

Black Mirror
Scott Snyders första hårda tolkning av världens främste detektiv bär sin musikinspiration på omslaget och är precis lika hård som titeln antyder när tecknarna Jock och Francesco Francavilla verkligen släpper loss Gothams mörker. Vi har även fått in Batman: The Court of Owls, Snyders och Gregg Capullos mycket uppskattade omstart av serien i samband med DCs satsning The New 52.

Genius Illustrated
En hjälte som var verksam vid ritbordet under många långa år var mästaren Alex Toth. Förlaget IDW och redaktörerna Dean Mullaney och Bruce Canwell har åtagit sig att i tre (detta är den andra) monumentala volymer presentera hela Toths liv och verk. Rikligt illustrerad och med texter av Toth och andra får du här en fin ingång till en av de största tecknarna.

Fler nyheter:

HJÄLTAR
Usagi Yojimbo 14: Demon Mask
Usagi Yojimbo 16: The Shrouded Moon
Usagi Yojimbo 17: Duel at Kitanoji
Wonder Woman: Guts

KLASSIKER
Betty Boop by Max Fleischer
Walt Disney’s Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot

ÄVENTYR
XIII: 15 – Operation Montecristo
XIII: 16 – Maximilian’s Gold
XIII: 17 – The Irish Version
XIII: 18 – The Last Round
The Archie Wedding

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: