Lämna en kommentar

Nytt på hyllan 3/5: Eskapismen fortsätter på Serieteket!

Dammet har knappt hunnit lägga sig och festivalledningen har definitivt ännu inte pustat ut sedan förra helgens succé SIS13. Men vi fortsätter likväl göra det vi gör bäst: förse våra besökare med det bästa tänkbara i serieform. Nedan följer lite nyheterna ni kan komma förbi och låna till exempel i samband med att ni firar Free Comic Book Day imorgon. Välkomna till Serieteket där varje dag är FCBD!PNaked Kills

The Punisher MAX: Naked Kills av Laurence Campbell och diverse manusförfattare
Sedan Garth Ennis avslutat sin legendariska run på The Punisher MAX gick manusansvaret till lite olika förmågor. I den här samlingen återfinner vi en samling one shots som alla på olika sätt försöker ta upp stafettpinnen med historier som är extremt våldsamma och dekadenta och emellanåt riktigt bra. Campbell tecknar i en stil som är såväl fotorealistisk som expressionistisk och resultatet är skevt och stenhårt. Senare i år kommer Campbell att ta sig Mike Mignolas och John Arcudis figurer i serien B.P.R.D. Hell on Earth: Wasteland. Lär bli lugubert.
NEMO_HOI_FC_Promo
Nemo: Heart of Ice av Alan Moore och Kevin O’Neill
Den senaste delen i The League of Extraordinary Gentlemen sätter Janni Dakkar (Kapten Nemos dotter) i fokus. Trött på att plundra världen ovan ytan bestämmer hon sig för att göra något hennes far aldrig lyckades med: utforska Antarktis. Historien lånar i vanlig god ordning vilt från litteraturens värld (H.P. Lovecraft och Jules Verne är inte helt oväntat rikligt representerade) så den hugade som vill plocka alla referenser har här något att bita i.

themassive1cover
The Massive
av Brian Wood, Kristian Donaldson, Garry Brown och Dave Stewart
I en postapokalyptisk värl där det mesta tycks ha nått en slutpunkt får vi följa besättningen på skeppet Kapital då de försöker navigera de farliga vattnen i jakt på syskonskutan The Massive.

Dessutom:
Trollkonstsmurfen
Supersmurfen
Indiana Jones Omnibus Volume 2
Black Widow: Deadly Origin
The Name of the Rose
Creepy Comics: At Death’s Door
B.P.R.D. Hell on Earth: Russia
Beta Testing the Apocalypse
The Unwritten: The Wound
The Wonderful Wizard of Oz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: