Lämna en kommentar

SIS13: Svensk sci-fi med Falkenhem, Fröhlich och Medin 27/4

Programpunkt på Stockholms internationella seriefestival! Plötsligt görs det alltfler science fiction-serier i Sverige. Vad beror trenden på och vad har sci-fi för roll att spela inom svensk seriekultur? Sofia Falkenhem, Maria Fröhlich och Lisa Medin berättar om sitt sci-fi-skapande på lördag 27/4 klockan 14.

Medley

Lisa Medin är välkänd för besökarna av vår seriefestival och har gästat oss flera gånger tidigare. Hennes mest kända verl är det musikaliska SF-äventyret Medley som går i tidningen Utopi och som samlats i en bok från Kolik förlag under våren.

Hekate

Även Maria Fröhlich har publicerats i Utopi med science fiction-berättelser som Hekates resor. Hon har även gjort serier för Sydsvenskan, Shojo Stars och Fantomen. Förutom att vara serietecknare så arbetar hon även som illustratör och koncept artist.

IMG_0199Sofia Falkenhem gör liksom de båda ovanstående serier för tidningen Utopi, där hennes lågmälda mangainspirerade berättelser om den lilla roboten Ocha-Chan har blivit ett mäkta populärt inslag. Hon har även illustrerat och gjort omslag till barn- och ungdomsböcker såsom Petrus Dahlins berättelser om Kalle Skavank, och Anna-Klara Melichs Gunga åt Öster.

Moderatorn Daniel Löf tar pulsen på trion i en sci-fi-konversation på Plattanscenen (Kulturhuset våning Plattan), lördag 27 april klockan 14.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: